zdjecia rodzinne

Duńska zupa porowa z serkiem topionym


Składniki:

• 1 l bulionu warzywnego
• 3-4 pory
• 1 cebula
• 4 łyżki masła lub oleju
• 2 opakowania kremowego serka topionego MSM Mońki
• gruby plaster szynki
• pół szklanki gęstej śmietany
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Przygotowanie:
W garnku rozgrzać masło. Pory oczyścić i umyć. Białe i jasnozielone części pokroić w plastry, a następnie podsmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach zalać pory gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem ok. 20 min. Dodać serek topiony i wymieszać. Kiedy serek całkowicie się rozpuści, wlać śmietanę. Pokroić szynkę w drobną kosteczkę i wsypać do zupy. Całość wymieszać i zdjąć garnek z ognia. Można podawać posypać dodatkowo startym serem żółtym. Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory