zdjecia rodzinne

Duńska zupa porowa z serkiem topionym


Składniki:

• 1 l bulionu warzywnego
• 3-4 pory
• 1 cebula
• 4 łyżki masła lub oleju
• 2 opakowania kremowego serka topionego MSM Mońki
• gruby plaster szynki
• pół szklanki gęstej śmietany
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Przygotowanie:
W garnku rozgrzać masło. Pory oczyścić i umyć. Białe i jasnozielone części pokroić w plastry, a następnie podsmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach zalać pory gorącym bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem ok. 20 min. Dodać serek topiony i wymieszać. Kiedy serek całkowicie się rozpuści, wlać śmietanę. Pokroić szynkę w drobną kosteczkę i wsypać do zupy. Całość wymieszać i zdjąć garnek z ognia. Można podawać posypać dodatkowo startym serem żółtym. Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


MGCJLgVLLLWw , 2018-12-21
ACAnoI Im thankful for the post.Much thanks again. Great.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Bitki

Śledzie w oleju