zdjecia rodzinne

Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowym


Składniki:

- ½ kg filetu z kurczaka lub indyka
- ½ szklanki bułki tartej
- 1 jajko
- ½ pęczka natki pietruszki
- 1 ½ łyżki startego świeżego imbiru
- sos warzywny na bazie pomidorów marki Tarsmak
- sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Wykonanie:

Mięso mielimy na maszynce, dodajemy bułkę tartą, jajko, natkę pietruszki i imbir. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości klopsy, następnie gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Podgrzany sos warzywny Tarsmak wykładamy na talerze, a na sos gorące klopsy. Potrawę można podać z ryżem, makronem lub innym dodatkiem.




Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: