zdjecia rodzinne

Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowym


Składniki:

- ½ kg filetu z kurczaka lub indyka
- ½ szklanki bułki tartej
- 1 jajko
- ½ pęczka natki pietruszki
- 1 ½ łyżki startego świeżego imbiru
- sos warzywny na bazie pomidorów marki Tarsmak
- sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Wykonanie:

Mięso mielimy na maszynce, dodajemy bułkę tartą, jajko, natkę pietruszki i imbir. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości klopsy, następnie gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Podgrzany sos warzywny Tarsmak wykładamy na talerze, a na sos gorące klopsy. Potrawę można podać z ryżem, makronem lub innym dodatkiem.




Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka