zdjecia rodzinne

Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowym


Składniki:

- ½ kg filetu z kurczaka lub indyka
- ½ szklanki bułki tartej
- 1 jajko
- ½ pęczka natki pietruszki
- 1 ½ łyżki startego świeżego imbiru
- sos warzywny na bazie pomidorów marki Tarsmak
- sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Wykonanie:

Mięso mielimy na maszynce, dodajemy bułkę tartą, jajko, natkę pietruszki i imbir. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości klopsy, następnie gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Podgrzany sos warzywny Tarsmak wykładamy na talerze, a na sos gorące klopsy. Potrawę można podać z ryżem, makronem lub innym dodatkiem.




Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)