zdjecia rodzinne

Imbirowe klopsiki drobiowe w sosie warzywno-pomidorowym


Składniki:

- ½ kg filetu z kurczaka lub indyka
- ½ szklanki bułki tartej
- 1 jajko
- ½ pęczka natki pietruszki
- 1 ½ łyżki startego świeżego imbiru
- sos warzywny na bazie pomidorów marki Tarsmak
- sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Wykonanie:

Mięso mielimy na maszynce, dodajemy bułkę tartą, jajko, natkę pietruszki i imbir. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości klopsy, następnie gotujemy na parze lub w osolonej wodzie. Podgrzany sos warzywny Tarsmak wykładamy na talerze, a na sos gorące klopsy. Potrawę można podać z ryżem, makronem lub innym dodatkiem.




Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Smażony ser pleśniowy

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Śledzie w oleju