zdjecia rodzinne

Kiełbasa z salsą paprykową


Składniki:

Składniki: „Kiełbasa ostrołęcka” ZM Pekpol (1 opakowanie), salsa paprykowa

Salsa - składniki: 3 świeże papryki w różnych kolorach, 2 średnie cebule, 3 ząbki czosnku, 2-3 ogórki konserwowe, 2 łyżki cebulki marynowanej, 100 ml wody, 100 ml keczupu pikantnego, 2 łyżki oleju, płatki chilli, sól, cukier

Wykonanie:

Wykonanie: Na patelni podsmażyć kiełbasę aż się zarumieni. Następnie paprykę i cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać czosnek pokrojony w plasterki, ogórki konserwowe pokrojone w cząstki i marynowaną cebulkę. Całość podlać wodą i chwilę poddusić. Dodać keczup, płatki chilli, sól i cukier do smaku. Salsę doprowadzić do wrzenia, a następnie ostudzić. Podawać razem z podsmażoną kiełbasą.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)