zdjecia rodzinne

Kiełbasa z salsą paprykową


Składniki:

Składniki: „Kiełbasa ostrołęcka” ZM Pekpol (1 opakowanie), salsa paprykowa

Salsa - składniki: 3 świeże papryki w różnych kolorach, 2 średnie cebule, 3 ząbki czosnku, 2-3 ogórki konserwowe, 2 łyżki cebulki marynowanej, 100 ml wody, 100 ml keczupu pikantnego, 2 łyżki oleju, płatki chilli, sól, cukier

Wykonanie:

Wykonanie: Na patelni podsmażyć kiełbasę aż się zarumieni. Następnie paprykę i cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać czosnek pokrojony w plasterki, ogórki konserwowe pokrojone w cząstki i marynowaną cebulkę. Całość podlać wodą i chwilę poddusić. Dodać keczup, płatki chilli, sól i cukier do smaku. Salsę doprowadzić do wrzenia, a następnie ostudzić. Podawać razem z podsmażoną kiełbasą.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem