zdjecia rodzinne

Zupa czosnkowa z serem żółtym i topionym


Składniki:

• 1 l bulionu warzywnego
• 1 główka czosnku
• posiekana natka pietruszki,
• 4 łyżki tartego żółtego sera Gouda MSM Mońki
• 50 g serka topionego (2x25 g serka topionego MSM Mońki w mini-czteropaku)
• bułka na grzanki
• sól i pieprz
• oliwa do podsmażenia czosnku i grzanek

Wykonanie:

Podgrzać w garnku wcześniej przygotowany bulion warzywny. Drobno pokroić czosnek i podsmażyć na patelni aż lekko się zarumieni. Do gorącego bulionu dodać serek topiony i podsmażony czosnek.
Całość gotować ok. 30 minut. W tym czasie bułkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażyliśmy czosnek. Bułkę smażymy aż będzie chrupiąca. Przygotowaną zupę nalewamy do kokilek i posypujemy startym serem żółtym i natką pietruszki. Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem