zdjecia rodzinne

Zupa czosnkowa z serem żółtym i topionym


Składniki:

• 1 l bulionu warzywnego
• 1 główka czosnku
• posiekana natka pietruszki,
• 4 łyżki tartego żółtego sera Gouda MSM Mońki
• 50 g serka topionego (2x25 g serka topionego MSM Mońki w mini-czteropaku)
• bułka na grzanki
• sól i pieprz
• oliwa do podsmażenia czosnku i grzanek

Wykonanie:

Podgrzać w garnku wcześniej przygotowany bulion warzywny. Drobno pokroić czosnek i podsmażyć na patelni aż lekko się zarumieni. Do gorącego bulionu dodać serek topiony i podsmażony czosnek.
Całość gotować ok. 30 minut. W tym czasie bułkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażyliśmy czosnek. Bułkę smażymy aż będzie chrupiąca. Przygotowaną zupę nalewamy do kokilek i posypujemy startym serem żółtym i natką pietruszki. Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe