Zupa czosnkowa z serem żółtym i topionym
Składniki:
• 1 l bulionu warzywnego• 1 główka czosnku
• posiekana natka pietruszki,
• 4 łyżki tartego żółtego sera Gouda MSM Mońki
• 50 g serka topionego (2x25 g serka topionego MSM Mońki w mini-czteropaku)
• bułka na grzanki
• sól i pieprz
• oliwa do podsmażenia czosnku i grzanek
Wykonanie:
Podgrzać w garnku wcześniej przygotowany bulion warzywny. Drobno pokroić czosnek i podsmażyć na patelni aż lekko się zarumieni. Do gorącego bulionu dodać serek topiony i podsmażony czosnek.Całość gotować ok. 30 minut. W tym czasie bułkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażyliśmy czosnek. Bułkę smażymy aż będzie chrupiąca. Przygotowaną zupę nalewamy do kokilek i posypujemy startym serem żółtym i natką pietruszki. Smacznego!
Kategorie: zupy,