zdjecia rodzinne

Zupa czosnkowa z serem żółtym i topionym


Składniki:

• 1 l bulionu warzywnego
• 1 główka czosnku
• posiekana natka pietruszki,
• 4 łyżki tartego żółtego sera Gouda MSM Mońki
• 50 g serka topionego (2x25 g serka topionego MSM Mońki w mini-czteropaku)
• bułka na grzanki
• sól i pieprz
• oliwa do podsmażenia czosnku i grzanek

Wykonanie:

Podgrzać w garnku wcześniej przygotowany bulion warzywny. Drobno pokroić czosnek i podsmażyć na patelni aż lekko się zarumieni. Do gorącego bulionu dodać serek topiony i podsmażony czosnek.
Całość gotować ok. 30 minut. W tym czasie bułkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażyliśmy czosnek. Bułkę smażymy aż będzie chrupiąca. Przygotowaną zupę nalewamy do kokilek i posypujemy startym serem żółtym i natką pietruszki. Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem