zdjecia rodzinne

Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem


Składniki:

- 6 sztuk filetów śledziowych a’la matjas
- 6 plasterków ananasa z puszki
- 3 jajka
- 1 mały słoiczek papryki konserwowej
- 1 słoiczek sosu tatarskiego PREMIUM Tarsmak
- ½ dojrzałego granatu
- płatki chilli
- ½ szklanki octu spirytusowego
- 1 litr wody

Wykonanie:

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i nabrały lekko octowego posmaku. Ananasa, ugotowane na twardo jajka oraz paprykę pokroić w średniej wielości kostkę, dodać odsączone, pokrojone w cząstki śledzie i wszystko połączyć z sosem tatarskim PREMIUM Tarsmak. Sałatkę wyłożyć do miseczki i posypać płatkami chilli oraz pestkami granatu.

Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka