zdjecia rodzinne

Sałatka tatarska ze śledziem i ananasem


Składniki:

- 6 sztuk filetów śledziowych a’la matjas
- 6 plasterków ananasa z puszki
- 3 jajka
- 1 mały słoiczek papryki konserwowej
- 1 słoiczek sosu tatarskiego PREMIUM Tarsmak
- ½ dojrzałego granatu
- płatki chilli
- ½ szklanki octu spirytusowego
- 1 litr wody

Wykonanie:

Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem, żeby straciły nadmierną słoność i nabrały lekko octowego posmaku. Ananasa, ugotowane na twardo jajka oraz paprykę pokroić w średniej wielości kostkę, dodać odsączone, pokrojone w cząstki śledzie i wszystko połączyć z sosem tatarskim PREMIUM Tarsmak. Sałatkę wyłożyć do miseczki i posypać płatkami chilli oraz pestkami granatu.

Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Kurczak z ryżem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem

Włoski chlebek a'la pizza

Pasztet z indyka