zdjecia rodzinne

Kotleciki jagnięce z sosem chrzanowym


Składniki:

- schab jagnięcy z kostką – 8 sztuk po ok. 80 g
- 2 łyżki oleju
- sos chrzanowy PREMIUM Tarsmak
- gałązki świeżego rozmarynu
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Wykonanie:

Kotleciki jagnięce lekko rozbić tłuczkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i posypać drobno posiekanym rozmarynem. Następnie natłuścić olejem, ułożyć w miseczce i zostawić w lodówce na 2-3 godziny. Zgrillować na rozgrzanej patelni z obydwu stron na złoty kolor. Podawać z sosem chrzanowym PREMIUM Tarsmak jako danie główne lub jako gorąca przekąska.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy

Włoski chlebek a'la pizza