zdjecia rodzinne

Placki grzybowe z sosem czosnkowym


Składniki:

- 1 kg ziemniaków
- 30 g suszonych grzybów
- 1 średniej wielości cebula
- 3 jajka
- 4 łyżki mąki
- sos czosnkowy Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ugotowane i pokrojone w cienkie paseczki grzyby, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Usmażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Biała kiełbasa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Pasztet z indyka