zdjecia rodzinne

Placki grzybowe z sosem czosnkowym


Składniki:

- 1 kg ziemniaków
- 30 g suszonych grzybów
- 1 średniej wielości cebula
- 3 jajka
- 4 łyżki mąki
- sos czosnkowy Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ugotowane i pokrojone w cienkie paseczki grzyby, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Usmażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)