zdjecia rodzinne

Placki grzybowe z sosem czosnkowym


Składniki:

- 1 kg ziemniaków
- 30 g suszonych grzybów
- 1 średniej wielości cebula
- 3 jajka
- 4 łyżki mąki
- sos czosnkowy Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ugotowane i pokrojone w cienkie paseczki grzyby, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Usmażyć na rozgrzanym oleju małe placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym Tarsmak.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem