zdjecia rodzinne

Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym


Składniki:

- 100 g ryżu parabolicznego
- 2 garście groszku świeżego lub mrożonego
- papryka świeża czerwona
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach sosie własnym (130 g)
- sos czosnkowy Tarsmak
- pieprz do smaku

Wykonanie:

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Dodać zielony groszek, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i cząstki tuńczyka. Doprawić do smaku pieprzem, dodać sos czosnkowy Tarsmak i wymieszać.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Kapusta z grochem