zdjecia rodzinne

Niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym


Składniki:

- 100 g ryżu parabolicznego
- 2 garście groszku świeżego lub mrożonego
- papryka świeża czerwona
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach sosie własnym (130 g)
- sos czosnkowy Tarsmak
- pieprz do smaku

Wykonanie:

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Dodać zielony groszek, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i cząstki tuńczyka. Doprawić do smaku pieprzem, dodać sos czosnkowy Tarsmak i wymieszać.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe