zdjecia rodzinne

Schab krotoszyński z grzybami w śmietanie


Składniki:

- Schab krotoszyński ZM Pekpol – 500g
- olej - 3 łyżki
- cebula – 2 średnie szt.
- podgrzybki mrożone – 250g
- kurki mrożone – 250g
- śmietana kwaśna 18% - 300ml
- śmietana słodka 18% - 300ml
- sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy i sos sojowy do smaku

Wykonanie:

Schab poporcjować w plastry o grubości ok. 1 cm, poddusić w niewielkiej ilości wody w celu podgrzania. Cebulę obrać, podsmażyć w średniej wielkości kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie podlać cebulę niewielką ilością wody i również poddusić. Grzyby obgotować w osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać i dodać do cebulki. Obie śmietany połączyć i dodać do grzybów z cebulą a następnie doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy i sos sojowy. Schab z grzybami w śmietanie można podawać jako danie obiadowe lub jako gorącą przekąskę. Smacznego!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci