zdjecia rodzinne

Schab krotoszyński z grzybami w śmietanie


Składniki:

- Schab krotoszyński ZM Pekpol – 500g
- olej - 3 łyżki
- cebula – 2 średnie szt.
- podgrzybki mrożone – 250g
- kurki mrożone – 250g
- śmietana kwaśna 18% - 300ml
- śmietana słodka 18% - 300ml
- sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy i sos sojowy do smaku

Wykonanie:

Schab poporcjować w plastry o grubości ok. 1 cm, poddusić w niewielkiej ilości wody w celu podgrzania. Cebulę obrać, podsmażyć w średniej wielkości kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie podlać cebulę niewielką ilością wody i również poddusić. Grzyby obgotować w osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać i dodać do cebulki. Obie śmietany połączyć i dodać do grzybów z cebulą a następnie doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy i sos sojowy. Schab z grzybami w śmietanie można podawać jako danie obiadowe lub jako gorącą przekąskę. Smacznego!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Smażony ser pleśniowy

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem