zdjecia rodzinne

Jajka faszerowane w wersji light


Składniki:

- 8 jajek
- 1 łyżka musztardy francuskiej Tarsmak
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz, papryka słodka

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Wszystkie żółtka i jedno całe jajko drobno posiekać, dodać musztardę, jogurt, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Powstałym nadzieniem napełnić połówki jajek. Dodatkiem do jajek faszerowanych mogą być grzybki marynowane, orzechy, pomidorki, zioła i inne.

Smacznego!

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Smażony ser pleśniowy

Włoski chlebek a'la pizza

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami