zdjecia rodzinne

Bruschetta z pomidorami i sosem musztardowo-paprykowym


Składniki:

- bagietka pszenna – 8 kromek o szerokości 1 cm
- 2 średnie pomidory
- 1 łyżka sosu musztardowo-paprykowego Tarsmak
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 gałązki świeżej bazylii
- sól, świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać sos musztardowo-paprykowy marki Tarsmak, posiekany drobno czosnek i bazylię. Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodać oliwę i wymieszać. Nakładać na ciepłe tosty przygotowane z bagietki.

Smacznego!

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej