zdjecia rodzinne

Bruschetta z pomidorami i sosem musztardowo-paprykowym


Składniki:

- bagietka pszenna – 8 kromek o szerokości 1 cm
- 2 średnie pomidory
- 1 łyżka sosu musztardowo-paprykowego Tarsmak
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 gałązki świeżej bazylii
- sól, świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać sos musztardowo-paprykowy marki Tarsmak, posiekany drobno czosnek i bazylię. Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodać oliwę i wymieszać. Nakładać na ciepłe tosty przygotowane z bagietki.

Smacznego!

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy