zdjecia rodzinne

Bruschetta z pomidorami i sosem musztardowo-paprykowym


Składniki:

- bagietka pszenna – 8 kromek o szerokości 1 cm
- 2 średnie pomidory
- 1 łyżka sosu musztardowo-paprykowego Tarsmak
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 gałązki świeżej bazylii
- sól, świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać sos musztardowo-paprykowy marki Tarsmak, posiekany drobno czosnek i bazylię. Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodać oliwę i wymieszać. Nakładać na ciepłe tosty przygotowane z bagietki.

Smacznego!

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa