zdjecia rodzinne

Bruschetta z pomidorami i sosem musztardowo-paprykowym


Składniki:

- bagietka pszenna – 8 kromek o szerokości 1 cm
- 2 średnie pomidory
- 1 łyżka sosu musztardowo-paprykowego Tarsmak
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 gałązki świeżej bazylii
- sól, świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać sos musztardowo-paprykowy marki Tarsmak, posiekany drobno czosnek i bazylię. Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodać oliwę i wymieszać. Nakładać na ciepłe tosty przygotowane z bagietki.

Smacznego!

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza