zdjecia rodzinne

Bruschetta z pomidorami i sosem musztardowo-paprykowym


Składniki:

- bagietka pszenna – 8 kromek o szerokości 1 cm
- 2 średnie pomidory
- 1 łyżka sosu musztardowo-paprykowego Tarsmak
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 gałązki świeżej bazylii
- sól, świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Pomidory pokroić w drobną kostkę, dodać sos musztardowo-paprykowy marki Tarsmak, posiekany drobno czosnek i bazylię. Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodać oliwę i wymieszać. Nakładać na ciepłe tosty przygotowane z bagietki.

Smacznego!

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem