zdjecia rodzinne

Zawijany zraz


Składniki:

50 dag mięsa wołowego
pieprz
sól
awokado
jabłko
szynka
cebula
musztarda
bulion

Wykonanie:

1 . Mięso pokrój na plastry . Rozbij je , posyp solą , pieprzem i posmaruj musztardą . Następnie posyp posiekana cebulą . Na każdym plastrze połóż pasek szynki , awokado i jabłka . Całość zwiń i zepnij wykałaczkami . Usmaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor . Po podsmażeniu , zrazy przełóż do garnka i zalej rozpuszczonym bulionem . Duś pod przykryciem , aż mięso będzie miękkie , a sos gęsty .

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2014-02-16
Ciekawy pomysl aby dodac jablko. Musze koniecznie wyprobowac na nastepny weekend.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci