zdjecia rodzinne

Zawijany zraz


Składniki:

50 dag mięsa wołowego
pieprz
sól
awokado
jabłko
szynka
cebula
musztarda
bulion

Wykonanie:

1 . Mięso pokrój na plastry . Rozbij je , posyp solą , pieprzem i posmaruj musztardą . Następnie posyp posiekana cebulą . Na każdym plastrze połóż pasek szynki , awokado i jabłka . Całość zwiń i zepnij wykałaczkami . Usmaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor . Po podsmażeniu , zrazy przełóż do garnka i zalej rozpuszczonym bulionem . Duś pod przykryciem , aż mięso będzie miękkie , a sos gęsty .

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2014-02-16
Ciekawy pomysl aby dodac jablko. Musze koniecznie wyprobowac na nastepny weekend.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej