zdjecia rodzinne

Zawijaniec z szynki


Składniki:

1,5 kg szynki
2 ogórki konserwowe
1 papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
olej
przyprawa do pieczeni
sól
pieprz
vegeta
5 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe

Wykonanie:

1 . Paprykę myjemy i osuszamy . Usuwamy gniazdo nasienne , miąższ kroimy w paski . Cebulę i czosnek obieramy . Czosnek siekamy , cebulę kroimy w grube półplastry . Ogórki przekrawamy wzdłuż na pół .
2 . Mięso myjemy i osuszamy . Rozcinamy na płat i cienko rozbijamy . Oprósz solą , pieprzem i przyprawą . Posypujemy czosnkiem . Układamy ogórki oraz 1/2 papryki i cebuli . Rolujemy i obwiązujemy nicią . Chłodzimy godzinę . Następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju .
3 . Resztę papryki i cebuli siekamy i podsmażamy w rondlu na rozgrzanym oleju . Wkładamy roladę i wlewamy wodę do 1/2 wysokości mięsa . Dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i doprawiamy vegetą . Dusimy około 90 minut . Lekko studzimy . Nić usuwamy . Mięso kroimy w plastry .

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej