zdjecia rodzinne

Zawijaniec z szynki


Składniki:

1,5 kg szynki
2 ogórki konserwowe
1 papryka
1 cebula
2 ząbki czosnku
olej
przyprawa do pieczeni
sól
pieprz
vegeta
5 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe

Wykonanie:

1 . Paprykę myjemy i osuszamy . Usuwamy gniazdo nasienne , miąższ kroimy w paski . Cebulę i czosnek obieramy . Czosnek siekamy , cebulę kroimy w grube półplastry . Ogórki przekrawamy wzdłuż na pół .
2 . Mięso myjemy i osuszamy . Rozcinamy na płat i cienko rozbijamy . Oprósz solą , pieprzem i przyprawą . Posypujemy czosnkiem . Układamy ogórki oraz 1/2 papryki i cebuli . Rolujemy i obwiązujemy nicią . Chłodzimy godzinę . Następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju .
3 . Resztę papryki i cebuli siekamy i podsmażamy w rondlu na rozgrzanym oleju . Wkładamy roladę i wlewamy wodę do 1/2 wysokości mięsa . Dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i doprawiamy vegetą . Dusimy około 90 minut . Lekko studzimy . Nić usuwamy . Mięso kroimy w plastry .

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowa z mięsem