zdjecia rodzinne

Grillowany łosoś na fasoli z jarmużem


Składniki:

- 100 g białej fasoli
- 100 g wędzonego boczku
- 3-4 liście jarmużu
- filet z łososia – 4 kawałki po ok. 120 g
- olej
- sos koperkowy marki Tarsmak
- sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, sos sojowy do smaku

Wykonanie:

Fasolę moczyć w wodzie przez kilka godzin, następnie posolić, ugotować do miękkości i odcedzić. Boczek pokroić w plasterki i usmażyć na patelni na złoty kolor. Do boczku dodać posiekane liście jarmużu, ugotowaną fasolę, doprawić pieprzem ziołowym, sosem sojowym i chwilę poddusić. Łososia doprawić solą, czarnym pieprzem, natłuścić odrobiną oleju z obu stron i zgrillować na patelni. Na talerze wyłożyć gorąca fasolę, zgrillowanego łososia i całość polać sosem koperkowym marki Tarsmak.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami