zdjecia rodzinne

Grillowany łosoś na fasoli z jarmużem


Składniki:

- 100 g białej fasoli
- 100 g wędzonego boczku
- 3-4 liście jarmużu
- filet z łososia – 4 kawałki po ok. 120 g
- olej
- sos koperkowy marki Tarsmak
- sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, sos sojowy do smaku

Wykonanie:

Fasolę moczyć w wodzie przez kilka godzin, następnie posolić, ugotować do miękkości i odcedzić. Boczek pokroić w plasterki i usmażyć na patelni na złoty kolor. Do boczku dodać posiekane liście jarmużu, ugotowaną fasolę, doprawić pieprzem ziołowym, sosem sojowym i chwilę poddusić. Łososia doprawić solą, czarnym pieprzem, natłuścić odrobiną oleju z obu stron i zgrillować na patelni. Na talerze wyłożyć gorąca fasolę, zgrillowanego łososia i całość polać sosem koperkowym marki Tarsmak.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem