zdjecia rodzinne

Risotto wegetariańskie z jarmużem i sosem serowym


Składniki:

- 100 g ryżu
- 3 łyżki oleju
- 4 ząbki czosnku
- 1 mała marchewka
- 2-3 liście jarmużu
- 1 garść orzechów włoskich łuskanych
- 4 łyżki sosu serowego marki Tarsmak
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie i odcedzić. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie paseczki, czosnek w plasterki i krótką chwilę podsmażyć na oleju. Dodać ugotowany ryż, grubo posiekane orzechy, pieprz do smaku, wymieszać i podsmażyć. Pod koniec dodać posiekany jarmuż i sos serowy Tarsmak.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasztet z indyka - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Pasztet z indyka

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci