zdjecia rodzinne

Risotto wegetariańskie z jarmużem i sosem serowym


Składniki:

- 100 g ryżu
- 3 łyżki oleju
- 4 ząbki czosnku
- 1 mała marchewka
- 2-3 liście jarmużu
- 1 garść orzechów włoskich łuskanych
- 4 łyżki sosu serowego marki Tarsmak
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie i odcedzić. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie paseczki, czosnek w plasterki i krótką chwilę podsmażyć na oleju. Dodać ugotowany ryż, grubo posiekane orzechy, pieprz do smaku, wymieszać i podsmażyć. Pod koniec dodać posiekany jarmuż i sos serowy Tarsmak.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku