zdjecia rodzinne

Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowy


Składniki:

- 6-7 liści jarmużu
- ¼ żółtego melona
- 100 g czerwonych winogron
- 100 g sera żółtego typu Radamer
- 100 g pestek dyni
- pieprz grubo zmielony do smaku
Sos do sałatki:
- 3 łyżki musztardy marki Tarsmak
- 3 łyżki miodu
- sok z połówki cytryny
- 3 łyżki oleju
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wykonanie:

Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę poszarpać. Melona obrać, pokroić w cząstki. Winogrona przeciąć na pół, a ser pokroić w kostkę. Dodać uprażone na suchej patelni pestki dyni, przygotowany wcześniej sos musztardowo-miodowy i wymieszać. Gotową sałatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: