zdjecia rodzinne

Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowy


Składniki:

- 6-7 liści jarmużu
- ¼ żółtego melona
- 100 g czerwonych winogron
- 100 g sera żółtego typu Radamer
- 100 g pestek dyni
- pieprz grubo zmielony do smaku
Sos do sałatki:
- 3 łyżki musztardy marki Tarsmak
- 3 łyżki miodu
- sok z połówki cytryny
- 3 łyżki oleju
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wykonanie:

Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę poszarpać. Melona obrać, pokroić w cząstki. Winogrona przeciąć na pół, a ser pokroić w kostkę. Dodać uprażone na suchej patelni pestki dyni, przygotowany wcześniej sos musztardowo-miodowy i wymieszać. Gotową sałatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy