zdjecia rodzinne

Sałatka z jarmużu z sosem musztardowo-miodowy


Składniki:

- 6-7 liści jarmużu
- ¼ żółtego melona
- 100 g czerwonych winogron
- 100 g sera żółtego typu Radamer
- 100 g pestek dyni
- pieprz grubo zmielony do smaku
Sos do sałatki:
- 3 łyżki musztardy marki Tarsmak
- 3 łyżki miodu
- sok z połówki cytryny
- 3 łyżki oleju
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Wykonanie:

Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę poszarpać. Melona obrać, pokroić w cząstki. Winogrona przeciąć na pół, a ser pokroić w kostkę. Dodać uprażone na suchej patelni pestki dyni, przygotowany wcześniej sos musztardowo-miodowy i wymieszać. Gotową sałatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Kurczak z ryżem

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej