zdjecia rodzinne

Ryba w sosie cytrynowym


Składniki:

4 filety z dowolnej ryby (byle nie panga)
2 cytryny
4 łodyżki estragonu
2 łyżki masła
3 łyżki oleju
cukier
sól
pieprz

Wykonanie:

Jedną cytrynę umyć i zetrzeć skórkę. Z pozostałej części cytryny wycisnąć sok. Drugą cytrynę obrać ze skórki i pokroić na drobne kawałki. Filety umyć, osuszyć (np. ręcznikiem papierowym) i skropić so­kiem z cytryny.
Na patelni rozgrzać masło z olejem, włożyć posie­kany estragon, łyżeczkę skórki, kawałki cytryny i resztę soku z pierwszej cytryny.
Dodać troszkę cukru i pieprzu i dusić kilka minut. Na tak przygotowany sos kłaść filety rybne i usmażyć z każdej strony.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką