zdjecia rodzinne

Ryba w sosie cytrynowym


Składniki:

4 filety z dowolnej ryby (byle nie panga)
2 cytryny
4 łodyżki estragonu
2 łyżki masła
3 łyżki oleju
cukier
sól
pieprz

Wykonanie:

Jedną cytrynę umyć i zetrzeć skórkę. Z pozostałej części cytryny wycisnąć sok. Drugą cytrynę obrać ze skórki i pokroić na drobne kawałki. Filety umyć, osuszyć (np. ręcznikiem papierowym) i skropić so­kiem z cytryny.
Na patelni rozgrzać masło z olejem, włożyć posie­kany estragon, łyżeczkę skórki, kawałki cytryny i resztę soku z pierwszej cytryny.
Dodać troszkę cukru i pieprzu i dusić kilka minut. Na tak przygotowany sos kłaść filety rybne i usmażyć z każdej strony.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory