zdjecia rodzinne

Koreczki z szynki i cukinii z serkiem fromage


Składniki:

- 1 średniej wielkości, świeża cukinia,
- opakowanie Szynki konserwowej ZM Pekpol w plastrach,
- serek fromage,
- mięta i bazylia oraz sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Przygotowanie:
Cukinię ze skórką pokroić wzdłuż na cieniutkie plastry. Serek wymieszać z ziołami, solą i pieprzem. Rozłożyć plastry szynki, każdy nadziać serkiem, a następnie zawinąć. Roladki owinąć jeszcze plastrami cukinii i spiąć wykałaczką. Całość udekorować posiekanym szczypiorkiem lub rzodkiewką.

Wskazówka: Cukinię można zastąpić ogórkiem. Aby pokroić warzywa na równe i cienkie plastry można użyć ostrza od tarki, która służy głównie do przygotowywania ogórków na mizerię.


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku