zdjecia rodzinne

Kotlety z serkiem i kapustą


Składniki:

3/4 kg mielonego mięsa drobiowego
1 cebula
1 jajko
mąka
sól
pieprz
olej
Na sos orzechowy :
15 dag białego kremowego serka
1 łyżka siekanych pistacji
10 dag orzechów włoskich
sól
pieprz czarny
pieprz ziołowy
olej
Na kapustę :
20 dag czerwonej kapusty
10 dag winogrona
sok z cytryny
cukier
sól
pieprz
natka pietruszki
olej

Wykonanie:

1 . Mielone mięso wymieszaj z bardzo drobno posiekaną cebulą oraz jajkiem . Dopraw solą i pieprzem . Z masy mięsnej formuj okrągłe kotlety , obtaczaj każdy w niewielkiej ilości mąki i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor . Kotlety ułóż w żaroodpornym naczyniu .
2 . Orzechy włoskie owiń ściereczką i rozwałkuj . Następnie dodaj je do serka , dopraw solą , pieprzem i wymieszaj . Po łyżce serka nakładaj na usmażone kotlety i zapiekaj 30 minut w nagrzanym piekarniku .
3 . Poszatkowaną czerwoną kapustę polej wrzątkiem na sicie . Osączoną z wody kapustę przesmaż na łyżce oleju razem z pokrojonymi winogronami . Przykryj ją na patelni i chwilę podduś . Kapustę skrop sokiem z cytryny , dodaj szczyptę soli , pieprzu i cukru , wymieszaj i przełóż na półmisek , posyp natką pietruszki . Na niej układaj kotlety posypane siekanymi pistacjami i udekorowane połówkami orzechów włoskich .

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety mielone z kaszą