zdjecia rodzinne

Japońska zupa z dashi


Składniki:

5 dag dashi w proszku
2 łodygi selera naciowego
1 marchewka
1 por
1/2 czerwonej papryki
1 pieczone udko z kurczaka
1 opakowane ryżowego makaronu
sos sojowy
3 łyżeczki przyprawy do dań azjatyckich

Wykonanie:

1 . Warzywa obieramy , myjemy i kroimy na kawałki . Dashi rozpuszczamy w 1 litrze wrzątku . Zalewamy warzywa i gotujemy do miękkości .
2 . Z mięsa usuwamy kości . Kroimy w kawałki i z makaronem wkładamy do zupy . Gotujemy około 2 minut . Dodajemy sos sojowy i przyprawę . Mieszamy .

Kategorie: zupyjapońska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory