zdjecia rodzinne

Japońska zupa z dashi


Składniki:

5 dag dashi w proszku
2 łodygi selera naciowego
1 marchewka
1 por
1/2 czerwonej papryki
1 pieczone udko z kurczaka
1 opakowane ryżowego makaronu
sos sojowy
3 łyżeczki przyprawy do dań azjatyckich

Wykonanie:

1 . Warzywa obieramy , myjemy i kroimy na kawałki . Dashi rozpuszczamy w 1 litrze wrzątku . Zalewamy warzywa i gotujemy do miękkości .
2 . Z mięsa usuwamy kości . Kroimy w kawałki i z makaronem wkładamy do zupy . Gotujemy około 2 minut . Dodajemy sos sojowy i przyprawę . Mieszamy .

Kategorie: zupyjapońska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy