zdjecia rodzinne

Japońska zupa z dashi


Składniki:

5 dag dashi w proszku
2 łodygi selera naciowego
1 marchewka
1 por
1/2 czerwonej papryki
1 pieczone udko z kurczaka
1 opakowane ryżowego makaronu
sos sojowy
3 łyżeczki przyprawy do dań azjatyckich

Wykonanie:

1 . Warzywa obieramy , myjemy i kroimy na kawałki . Dashi rozpuszczamy w 1 litrze wrzątku . Zalewamy warzywa i gotujemy do miękkości .
2 . Z mięsa usuwamy kości . Kroimy w kawałki i z makaronem wkładamy do zupy . Gotujemy około 2 minut . Dodajemy sos sojowy i przyprawę . Mieszamy .

Kategorie: zupyjapońska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Śledzie w oleju - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Śledzie w oleju

Zapiekanka śródziemnomorska

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem