zdjecia rodzinne

Serca trzy smaki


Składniki:

Ciasto makowe :
1/2 kg zmielonego maku
15 dag margaryny
25 dag cukru pudru
6 jajek
3 łyżki miodu
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody
3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ciasto orzechowe :
6 białek
30 dag posiekanych orzechów
1 szklanka cukru
2 łyżeczki miodu
1 łyżka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa :
2 kostki masła
1 l mleka
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 żółtka
1 szklanka cukru
5 łyżek mocnej kawy rozpuszczalnej

Wykonanie:

1 . Ciasto makowe : białka ubij . Żółtka utrzyj z cukrem pudrem . Zmiksuj z makiem i miodem . Połącz z resztą składników , a na końcu z pianą . Upiecz dwa placki w temperaturze 180 stopni C przez 45 minut .
2 . Ciasto orzechowe : białka ubij z cukrem . Dodaj miód , orzechy połączone z proszkiem i mąką . Wyrób . Upiecz dwa placki w temperaturze 180 stopni C przez 35 minut .
3 . Masa : z mleka , mąk , cukru i żółtek ugotuj budyń . Masło utrzyj , dodając ostudzony budyń . Wlej kawę , zmiksuj .
4 . Z ciasta wytnij serca . Posmaruj masą , ułóż na sobie na przemian . Schłodź . Ozdób .

Kategorie: ciastapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem

Bitki

Fasolka po bretońsku