zdjecia rodzinne

Zielone jajka wielkanocne


Składniki:

- jajka
- groszek zielony mrożony 100 g
- śledziki marynowane
- Majonez stołowy Tarsmak 4 łyżki

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Groszek rozmrozić, zmiksować blenderem na jednolitą masę, połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Gotową pastę nałożyć na połówki jajek, obok kawałek śledzika i dowolne elementy dekoracyjne.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy.

Smacznego!


Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy