zdjecia rodzinne

Zielone jajka wielkanocne


Składniki:

- jajka
- groszek zielony mrożony 100 g
- śledziki marynowane
- Majonez stołowy Tarsmak 4 łyżki

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Groszek rozmrozić, zmiksować blenderem na jednolitą masę, połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Gotową pastę nałożyć na połówki jajek, obok kawałek śledzika i dowolne elementy dekoracyjne.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy.

Smacznego!


Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)