zdjecia rodzinne

Zielone jajka wielkanocne


Składniki:

- jajka
- groszek zielony mrożony 100 g
- śledziki marynowane
- Majonez stołowy Tarsmak 4 łyżki

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Groszek rozmrozić, zmiksować blenderem na jednolitą masę, połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Gotową pastę nałożyć na połówki jajek, obok kawałek śledzika i dowolne elementy dekoracyjne.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy.

Smacznego!


Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci