zdjecia rodzinne

Zielone jajka wielkanocne


Składniki:

- jajka
- groszek zielony mrożony 100 g
- śledziki marynowane
- Majonez stołowy Tarsmak 4 łyżki

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Groszek rozmrozić, zmiksować blenderem na jednolitą masę, połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Gotową pastę nałożyć na połówki jajek, obok kawałek śledzika i dowolne elementy dekoracyjne.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy.

Smacznego!


Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy