zdjecia rodzinne

Zielone jajka wielkanocne


Składniki:

- jajka
- groszek zielony mrożony 100 g
- śledziki marynowane
- Majonez stołowy Tarsmak 4 łyżki

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Groszek rozmrozić, zmiksować blenderem na jednolitą masę, połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Gotową pastę nałożyć na połówki jajek, obok kawałek śledzika i dowolne elementy dekoracyjne.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy.

Smacznego!


Kategorie: przekąskiWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach

Kurczak z ryżem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej