zdjecia rodzinne

Schab w wiosennej odsłonie


Składniki:

- schab bez kości (4 kotlety, każdy po 12 dag)
- garść świeżego szpinaku
- 8 plasterków sera żółtego Gouda MSM Mońki
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju
Sos wiosenny:
- 100 g śmietankowego serka topionego MSM Mońki (4x25 g, mini-czteropak)
- 250 ml śmietanki słodkiej 18%
- garść świeżych ziół: koper, natka, szczypior, bazylia, rozmaryn
- sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Serek rozpuścić w śmietanie, podgrzewając i często mieszając. Dodać posiekane zioła i doprawić do smaku. Kotlety cienko rozbić, doprawić solą i pieprzem, na każdy położyć liście szpinaku i po dwa plasterki sera. Zawinąć jak gołąbki, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie podlać szklanką wody i poddusić do miękkości (ok. 10 minut).
Podawać z sosem, rozkrojone, pokazując piękny środek.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Włoski chlebek a'la pizza

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Chleb na drożdżach