zdjecia rodzinne

Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim5 średnich ziemniaków 150g bocz


Składniki:

5 średnich ziemniaków
150g boczku wędzonego parzonego
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
pieprz, majeranek
sos tatarski PREMIUM marki Tarsmak
szczypior

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, doprawić pieprzem i majerankiem. Do podsmażonego boczku dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszać. Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem, złożyć razem i dokładnie zawinąć w podwójną folię aluminiową. Piec w żarze do miękkości (około 45 - 50 minut)
Podawać z Sosem tatarskim PREMIUM marki Tarsmak i posypać obficie szczypiorkiem.

Smacznego!



Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku