zdjecia rodzinne

Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim


Składniki:

5 średnich ziemniaków
150g boczku wędzonego parzonego
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
pieprz, majeranek
sos tatarski PREMIUM marki Tarsmak
szczypior



Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, doprawić pieprzem i majerankiem. Do podsmażonego boczku dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszać. Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem, złożyć razem i dokładnie zawinąć w podwójną folię aluminiową. Piec w żarze do miękkości (około 45 - 50 minut)
Podawać z Sosem tatarskim PREMIUM marki Tarsmak i posypać obficie szczypiorkiem.

Smacznego!

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem