zdjecia rodzinne

Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskim


Składniki:

5 średnich ziemniaków
150g boczku wędzonego parzonego
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
pieprz, majeranek
sos tatarski PREMIUM marki Tarsmak
szczypior



Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie umyć, przekroić na pół i wydrążyć środek. Boczek i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, doprawić pieprzem i majerankiem. Do podsmażonego boczku dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość wymieszać. Wydrążone ziemniaki wypełnić nadzieniem, złożyć razem i dokładnie zawinąć w podwójną folię aluminiową. Piec w żarze do miękkości (około 45 - 50 minut)
Podawać z Sosem tatarskim PREMIUM marki Tarsmak i posypać obficie szczypiorkiem.

Smacznego!

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem