zdjecia rodzinne

Łosoś z rusztu z sosem czosnkowym


Składniki:

4 dzwonka świeżego łososia (ok. 2cm)
sok z jednej cytryny
sól, pieprz grubo mielony
olej
sos czosnkowy marki Tarsmak

Wykonanie:

Łososia doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wysmarować olejem folię aluminiową i zawinąć w nią każde dzwonko. Tak przygotowanego łososia piec na ruszcie na średnim ogniu ok. 6-7 minut z każdej strony.
Podawać z sosem czosnkowym marki Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Bitki