zdjecia rodzinne

Grillowane gruszki z sosem serowym


Składniki:

4 duże dojrzałe gruszki
3 łyżki miodu
2 łyżeczki masła
sok z jednej pomarańczy
50ml rumu
Sos serowy marki Tarsmak

Wykonanie:

Gruszki przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Następnie ułożyć miejscem przecięcia do góry na tacce do grillowania. Stopione w rondelku masło połączyć z miodem, rumem i sokiem pomarańczowym. Powstałym sosem polewamy gruszki tak, aby wypełnić wydrążone miejsca. Tackę stawiamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy do momentu, aż gruszki będą miękkie. Podajemy polane sosem serowym marki Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: wegetariańskiedesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza