zdjecia rodzinne

Grillowane gruszki z sosem serowym


Składniki:

4 duże dojrzałe gruszki
3 łyżki miodu
2 łyżeczki masła
sok z jednej pomarańczy
50ml rumu
Sos serowy marki Tarsmak

Wykonanie:

Gruszki przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Następnie ułożyć miejscem przecięcia do góry na tacce do grillowania. Stopione w rondelku masło połączyć z miodem, rumem i sokiem pomarańczowym. Powstałym sosem polewamy gruszki tak, aby wypełnić wydrążone miejsca. Tackę stawiamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy do momentu, aż gruszki będą miękkie. Podajemy polane sosem serowym marki Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: wegetariańskiedesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Bitki

Pasztet z indyka

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką