zdjecia rodzinne

Grillowane gruszki z sosem serowym


Składniki:

4 duże dojrzałe gruszki
3 łyżki miodu
2 łyżeczki masła
sok z jednej pomarańczy
50ml rumu
Sos serowy marki Tarsmak

Wykonanie:

Gruszki przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Następnie ułożyć miejscem przecięcia do góry na tacce do grillowania. Stopione w rondelku masło połączyć z miodem, rumem i sokiem pomarańczowym. Powstałym sosem polewamy gruszki tak, aby wypełnić wydrążone miejsca. Tackę stawiamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy do momentu, aż gruszki będą miękkie. Podajemy polane sosem serowym marki Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: wegetariańskiedesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy