zdjecia rodzinne

Grillowane gruszki z sosem serowym


Składniki:

4 duże dojrzałe gruszki
3 łyżki miodu
2 łyżeczki masła
sok z jednej pomarańczy
50ml rumu
Sos serowy marki Tarsmak

Wykonanie:

Gruszki przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Następnie ułożyć miejscem przecięcia do góry na tacce do grillowania. Stopione w rondelku masło połączyć z miodem, rumem i sokiem pomarańczowym. Powstałym sosem polewamy gruszki tak, aby wypełnić wydrążone miejsca. Tackę stawiamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy do momentu, aż gruszki będą miękkie. Podajemy polane sosem serowym marki Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: wegetariańskiedesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Biała kiełbasa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku