zdjecia rodzinne

Wątróbka drobiowa z grilla


Składniki:

½ kg wątróbki drobiowej
3-4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
100ml czerwonego wytrawnego wina
Sos chrzanowy marki Tarsmak
sól
pieprz
zioła prowansalskie
słodka papryka

Wykonanie:

Do miski włożyć wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dolać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z foli i podawać polaną Sosem chrzanowym marki Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci