zdjecia rodzinne

Wątróbka drobiowa z grilla


Składniki:

½ kg wątróbki drobiowej
3-4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
100ml czerwonego wytrawnego wina
Sos chrzanowy marki Tarsmak
sól
pieprz
zioła prowansalskie
słodka papryka

Wykonanie:

Do miski włożyć wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dolać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z foli i podawać polaną Sosem chrzanowym marki Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)