zdjecia rodzinne

Wątróbka drobiowa z grilla


Składniki:

½ kg wątróbki drobiowej
3-4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
100ml czerwonego wytrawnego wina
Sos chrzanowy marki Tarsmak
sól
pieprz
zioła prowansalskie
słodka papryka

Wykonanie:

Do miski włożyć wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dolać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z foli i podawać polaną Sosem chrzanowym marki Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej