zdjecia rodzinne

Wątróbka drobiowa z grilla


Składniki:

½ kg wątróbki drobiowej
3-4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
100ml czerwonego wytrawnego wina
Sos chrzanowy marki Tarsmak
sól
pieprz
zioła prowansalskie
słodka papryka

Wykonanie:

Do miski włożyć wątróbkę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dolać wino, olej i doprawić do smaku przyprawami. Całość delikatnie wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Następnie każdą wątróbkę zawinąć w folię aluminiową i grillować na średnim ogniu ok. 8-10 minut. Gotową wątróbkę wyjąć z foli i podawać polaną Sosem chrzanowym marki Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka