zdjecia rodzinne

Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne


Składniki:

300g mięsa wieprzowego (łopatka, karczek)
3 średnie cebule
2 świeże papryki
10 średnich pieczarek
150g boczku wędzonego
1/4 szklanki oleju
3-4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki Sosu piri-piri marki Tarsmak
majeranek
czosnek granulowany do smaku

Wykonanie:

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego, Sosu piri-piri marki Tarsmak i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20 minut, co jakiś czas obracając.

Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory