zdjecia rodzinne

Polędwiczki duszone w winie z sosem serowo-kaparowym i warzywami


Składniki:

• 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
• 1 łyżka oleju
• 150 ml wina białego wytrawnego
• 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki (2x100 g)
• 2 łyżki kaparów z zalewy
• sól, pieprz świeżo mielony kolorowy

Wykonanie:

Polędwiczkę oczyścić z błon, doprawić solą oraz pieprzem i podsmażyć na oleju na złoty kolor
z obu stron. Następnie podlać winem i poddusić na wolnym ogniu 7-8 minut.
Ser rozpuścić w śmietance podgrzewając na wolnym ogniu. Doprawić solą i kolorowym pieprzem do smaku, a pod koniec dodać kapary.
Na talerz wyłożyć pokrojoną w dwucentymetrowe plastry polędwiczkę, polać pozostałym po duszeniu winem i sosem serowo-kaparowym.
Polędwiczki można podawać z gotowanymi na parze warzywami: zielonym groszkiem
i marchewką.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza