zdjecia rodzinne

Polędwiczki duszone w winie z sosem serowo-kaparowym i warzywami


Składniki:

• 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
• 1 łyżka oleju
• 150 ml wina białego wytrawnego
• 200 g serka topionego kremowego MSM Mońki (2x100 g)
• 2 łyżki kaparów z zalewy
• sól, pieprz świeżo mielony kolorowy

Wykonanie:

Polędwiczkę oczyścić z błon, doprawić solą oraz pieprzem i podsmażyć na oleju na złoty kolor
z obu stron. Następnie podlać winem i poddusić na wolnym ogniu 7-8 minut.
Ser rozpuścić w śmietance podgrzewając na wolnym ogniu. Doprawić solą i kolorowym pieprzem do smaku, a pod koniec dodać kapary.
Na talerz wyłożyć pokrojoną w dwucentymetrowe plastry polędwiczkę, polać pozostałym po duszeniu winem i sosem serowo-kaparowym.
Polędwiczki można podawać z gotowanymi na parze warzywami: zielonym groszkiem
i marchewką.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory