zdjecia rodzinne

Kremowa zupa z czosnkiem niedźwiedzim i serkiem topionym


Składniki:

• 200 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego
•1 l bulionu
• 2 opakowania kremowego serka topionego MSM Mońki (każdy 100 g)
• 3 ziemniaki
• sól i pieprz do smaku
• wędzony łosoś i śmietanka do dekoracji

Wykonanie:

Gotujemy bulion warzywny i dodajemy ziemniaki. Zagotowujemy zupę i zdejmujemy z palnika. Dodajemy serki topione i pokrojone liście czosnku niedźwiedziego. Serki dokładnie rozpuszczamy w zupie. Następnie wszystko miksujemy w blenderze na gładki krem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dekorujemy wędzonym łososiem i śmietanką.
Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą