zdjecia rodzinne

Kremowa zupa z czosnkiem niedźwiedzim i serkiem topionym


Składniki:

• 200 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego
•1 l bulionu
• 2 opakowania kremowego serka topionego MSM Mońki (każdy 100 g)
• 3 ziemniaki
• sól i pieprz do smaku
• wędzony łosoś i śmietanka do dekoracji

Wykonanie:

Gotujemy bulion warzywny i dodajemy ziemniaki. Zagotowujemy zupę i zdejmujemy z palnika. Dodajemy serki topione i pokrojone liście czosnku niedźwiedziego. Serki dokładnie rozpuszczamy w zupie. Następnie wszystko miksujemy w blenderze na gładki krem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dekorujemy wędzonym łososiem i śmietanką.
Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe