zdjecia rodzinne

Nadziewane golonki


Składniki:

3 wieprzowe przednie golonki
25 dag mielonego mięsa wołowo - wieprzowego
20 dag makaronu rurki
1 szczypta majeranku
1 liść laurowy
vegeta
2 łyżki musztardy
1 łyżka przyprawy do golonki
250 ml piwa
2 łyżki masła

Wykonanie:

1 . Golonki myjemy , osuszamy i usuwamy kości . Wgłębienia napełniamy mielonym mięsem . Mocno zawiązujemy sznurkiem wędliniarskim .
2 . Golonki zalewamy zimną wodą . Dodajemy liść laurowy i doprawiamy vegetą . Gotujemy około 90 minut .
3 . Golonki wyjmujemy i osączamy . Oprószamy majerankiem i przyprawą do golonki . W rondelku roztapiamy masło i rumienimy mięso . Następnie wlewamy piwo i dodajemy musztardę . Gotujemy na małym ogniu około 10 minut .
4 . Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie . Odcedzamy . Polewamy sosem powstałym podczas duszenia mięsa . Podajemy do golonek .

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory