zdjecia rodzinne

Ślimaki z czosnkiem i pietruszką


Składniki:

1 puszka "Escargot -ślimak w sosie własnym"
1/3 kostki masła,
2 ząbki czosnku,
1 mała cebulka,
natka pietruszki, sól, pieprz

Wykonanie:

Ślimaki "Escargot -ślimak w sosie własnym" wylewamy z puszki i przepłukujemy pod bieżącą wodą; na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i cebulkę, i podsmażamy wraz ze ślimakami, dodajemy sól , pieprz dla smaku oraz natkę pietruszki; całość na małym ogniu dusimy pod przykryciem przez 10 min.

Podajemy na ciepło z białym pieczywem.
Smaczna, lekka i zdrowa potrawa z mięsa ślimaków. Doskonała na każdą okazję. Zaskocz swoich gości oryginalnym daniem!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Bitki

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej