zdjecia rodzinne

Ślimaki z czosnkiem i pietruszką


Składniki:

1 puszka "Escargot -ślimak w sosie własnym"
1/3 kostki masła,
2 ząbki czosnku,
1 mała cebulka,
natka pietruszki, sól, pieprz

Wykonanie:

Ślimaki "Escargot -ślimak w sosie własnym" wylewamy z puszki i przepłukujemy pod bieżącą wodą; na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i cebulkę, i podsmażamy wraz ze ślimakami, dodajemy sól , pieprz dla smaku oraz natkę pietruszki; całość na małym ogniu dusimy pod przykryciem przez 10 min.

Podajemy na ciepło z białym pieczywem.
Smaczna, lekka i zdrowa potrawa z mięsa ślimaków. Doskonała na każdą okazję. Zaskocz swoich gości oryginalnym daniem!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Bitki

Pasztet z indyka