zdjecia rodzinne

Ślimaki z czosnkiem i pietruszką


Składniki:

1 puszka "Escargot -ślimak w sosie własnym"
1/3 kostki masła,
2 ząbki czosnku,
1 mała cebulka,
natka pietruszki, sól, pieprz

Wykonanie:

Ślimaki "Escargot -ślimak w sosie własnym" wylewamy z puszki i przepłukujemy pod bieżącą wodą; na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i cebulkę, i podsmażamy wraz ze ślimakami, dodajemy sól , pieprz dla smaku oraz natkę pietruszki; całość na małym ogniu dusimy pod przykryciem przez 10 min.

Podajemy na ciepło z białym pieczywem.
Smaczna, lekka i zdrowa potrawa z mięsa ślimaków. Doskonała na każdą okazję. Zaskocz swoich gości oryginalnym daniem!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis

 

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem

Bitki