zdjecia rodzinne

Orzeźwiająca sałatka z arbuzem, serem feta


Składniki:

- 1/2 arbuza
- 1 opakowanie sera feta
- pół opakowania ziaren słonecznika
- garść rukoli
- garść szpinaku
- oliwa z oliwek
- paczka czipsów Crispy Natural – Chrupiące Plasterki Truskawki
- sól, pieprz

Wykonanie:

Schłodzony w lodówce arbuz należy pokroić na kawałki. Rukolę i szpinak umyć, osuszyć listki i połączyć z arbuzem, dodając do smaku odrobinę oliwy z oliwek oraz sól i świeżo zmielony pieprz. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, dzięki czemu ziarenka będą mieć wyjątkowy aromat. Dodać ostudzony słonecznik do mieszanki arbuza, rukoli i szpianaku, wymieszać. Do sałatki dodać fetę – pokruszoną lub pokrojoną w kostkę, wedle upodobań. Schłodzić całość w lodówce. Przed podaniem sałatkę posypać Chrupiącymi Plasterkami Truskawki Crispy Natural. Dzięki takiemu połączeniu, rozpływający się w ustach arbuz i chrupiące owoce zapewnią wyjątkowe doznania smakowe.
Sałatka gotowa! Do tego szklanka lemoniady, leżak w ogrodzie, ulubiona książka i można
w pełni rozkoszować się wakacjami oraz wspaniałą, letnią pogodą.


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach