zdjecia rodzinne

Lekka sałatka brokułowa, z kalafiorem, pomidorem i serem żółtym


Składniki:

▪ 1 kalafior
▪ 1 brokuł
▪ 2 pomidory
▪ 25 dag żółtego sera Podlaskiego MSM Mońki w bloku
▪ pieprz i sól do smaku

Wykonanie:

Zagotuj wodę i posól. Kalafior podziel na różyczki, wrzuć na gotującą się wodę i gotuj al dente (miękkość sprawdź widelcem). Ugotowany kalafior wyjmij na durszlak i pozostaw do wystudzenia. Następnie podziel brokuł na różyczki i wrzuć do wody, w której gotował się kalafior i również gotuj al dente. Po ugotowaniu odcedź. Pomidory umyj i pokrój w ćwiartki. Wszystko ułóż na talerzu i posyp startym żółtym serem.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)