zdjecia rodzinne

Lekka sałatka brokułowa, z kalafiorem, pomidorem i serem żółtym


Składniki:

▪ 1 kalafior
▪ 1 brokuł
▪ 2 pomidory
▪ 25 dag żółtego sera Podlaskiego MSM Mońki w bloku
▪ pieprz i sól do smaku

Wykonanie:

Zagotuj wodę i posól. Kalafior podziel na różyczki, wrzuć na gotującą się wodę i gotuj al dente (miękkość sprawdź widelcem). Ugotowany kalafior wyjmij na durszlak i pozostaw do wystudzenia. Następnie podziel brokuł na różyczki i wrzuć do wody, w której gotował się kalafior i również gotuj al dente. Po ugotowaniu odcedź. Pomidory umyj i pokrój w ćwiartki. Wszystko ułóż na talerzu i posyp startym żółtym serem.

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem