zdjecia rodzinne

Mięsne pałeczki z grilla


Składniki:

- 3 piersi z kurczaka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 12 patyczków do grilla
- Sos czosnkowy Tarsmak

Składniki – marynata:

- chilli
- papryka słodka
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki miodu
- sól, pieprz

Wykonanie:

Piersi z kurczaka oczyść i przetnij wzdłuż na pół. Potnij je na paski o szerokości ok. 2 cm. Składniki na marynatę połącz, umieść w niej pokrojone piersi z kurczaka i marynuj przez godzinę w lodówce. Po tym czasie kawałki kurczaka nabij na pałeczki. Ułóż na grillu, przewracając co jakiś czas, aby się nie przypaliły. Gotowe pałeczki podawaj z sosem czosnkowym Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska