zdjecia rodzinne

Leczo z bobem


Składniki:

- 300 g bobu
- 3 pomidory
- 3 ziemniaki
- 1 duża cukinia
- 1 bakłażan
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- majeranek
- 1 łyżka Sosu piri-piri Tarsmak
- 500 ml wody
- sól, pieprz

Wykonanie:

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz. Pokrój na półplasterki, podobnie jak ziemniaki, cukinię, bakłażan i cebulę. Czosnek sprasuj i dodaj do warzyw. Dodaj 1 łyżkę sosu piri-piri Tarsmak. W dużym garnku rozgrzej oliwę, włóż wszystkie warzywa, oprócz pomidorów. Smaż przez 5 minut, cały czas mieszając. Następnie dodaj bób, dolej wodę, doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu do miękkości warzyw (około 20 minut). Po tym czasie dodaj pomidory, pietruszkę i dopraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Tak zrobione leczo przelej do głębokich talerzy, udekoruj natką pietruszki.

Smacznego!


Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy