zdjecia rodzinne

Delikatny dorsz z grilla


Składniki:

- 4 filety z dorsza
- 1 cytryna
- słodka papryka w proszku
- sól
- czerwony pieprz w ziarnach
- oliwa
- natka pietruszki
- Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Wykonanie:

Filety rybne umyj, natrzyj solą, słodką papryką i grubo zmielonym pieprzem czerwonym. Następnie każdy filet skrop obficie sokiem z cytryny, dodaj odrobinę oliwy i odstaw do lodówki na pół godziny. Zamarynowanego dorsza wkładamy do rękawów z folii, dzięki czemu będą delikatne i miękkie. Grilluj przez 10-15min. Gotową rybę oprósz posiekaną natką pietruszki i podawaj z Sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.

Smacznego!


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci