zdjecia rodzinne

Zapiekanka ziemniaczana 1


Składniki:

1 kg ziemnaków
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/4 kg tłustego twarogu
2 łyżki masła
15 dag żółtego sera
1 łyżeczka oregano
sól

Wykonanie:

W misce wymieszaj twaróg, jogurt, oregano, sól.
W osolonej wodzie ugotuj ziemniaki w mundurkach, przestud¼, obierz i pokrój w plastry.
Ser zetrzyj na tarce.
Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj masłem.

Na nim układaj na przemian warstwami plasterki ziemniaków i masę twarogowo-jogurtową.

Posyp żółtym serem i oregano.

Wstaw do nagrzanego do 200st. C piekarnika i piecz 30 min.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)