zdjecia rodzinne

Zapiekanka ziemniaczana 1


Składniki:

1 kg ziemnaków
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/4 kg tłustego twarogu
2 łyżki masła
15 dag żółtego sera
1 łyżeczka oregano
sól

Wykonanie:

W misce wymieszaj twaróg, jogurt, oregano, sól.
W osolonej wodzie ugotuj ziemniaki w mundurkach, przestud¼, obierz i pokrój w plastry.
Ser zetrzyj na tarce.
Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj masłem.

Na nim układaj na przemian warstwami plasterki ziemniaków i masę twarogowo-jogurtową.

Posyp żółtym serem i oregano.

Wstaw do nagrzanego do 200st. C piekarnika i piecz 30 min.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci