zdjecia rodzinne

Zapiekanka ziemniaczana 1


Składniki:

1 kg ziemnaków
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/4 kg tłustego twarogu
2 łyżki masła
15 dag żółtego sera
1 łyżeczka oregano
sól

Wykonanie:

W misce wymieszaj twaróg, jogurt, oregano, sól.
W osolonej wodzie ugotuj ziemniaki w mundurkach, przestud¼, obierz i pokrój w plastry.
Ser zetrzyj na tarce.
Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj masłem.

Na nim układaj na przemian warstwami plasterki ziemniaków i masę twarogowo-jogurtową.

Posyp żółtym serem i oregano.

Wstaw do nagrzanego do 200st. C piekarnika i piecz 30 min.

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory