zdjecia rodzinne

Czekoladowe


Składniki:

Ciasto :
90 dag okrągłych biszkoptów

1 kostka margaryny
1 słoik dżemu porzeczkowego
1/2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
6 jajek
1/2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
KREM :
1 budyń śmietankowy
1/2 l mleka
6 łyżek cukru
3 żółtka
1 łyżka mąki
1 kostka masła
1 op . polewy czekoladowej

Wykonanie:

1 . Ciasto ; margarynę , cukier , kakao i 5 łyżek wody gotuj 5 minut , ostudź . Dodaj 1 jajko , 5 żółtek mąkę i proszek , wymieszaj . Białka ubij na sztywno , połącz z cukrem .
2 . Biszkopty posmaruj dżemem , złóż po dwa , ułóż na blaszce . Zalej ciastem . Piecz 30 minut w 180 stopniach C . Ostudź .
3 . krem : budyń , cukier , żółtka i mąkę wymieszaj w garnku . Zalej gorącym mlekiem , gotuj , aż masa zgęstnieje . Ostudź . Masło utrzyj z masą . Udekoruj polewą .

Kategorie: ciastapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe