zdjecia rodzinne

Zapiekanka warzywna z kiełbasą i sosem serowo-cebulowym


Składniki:

1 por
2-3 cebule
2-3 średnie marchewki
500 g kiełbasy, np. śląskiej
8 średnich ziemniaków
450 g mrożonego kalafiora
450 g mrożonych brokułów
450 g mrożonej fasolki szparagowej
2-3 ząbki czosnku
Sos serowo-cebulowy Tarsmak

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i pokroić w plastry .W dużym garnku zagotować wodę i ją posolić. Wrzucić ziemniaki i mrożone warzywa. Pogotować 2-3 minuty. Kiełbasę lekko podsmażyć. Obraną cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć, dodać przeciśnięty czosnek i pokrojonego pora oraz marchewkę. Podsmażać wszystko przez 1,5-2 minuty. Warzywa odcedzić i wymieszać z tymi z patelni. Przełożyć do dużego, natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Po upieczeniu podawać z Sosem serowo-cebulowym Tarsmak.

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Śledzie w oleju

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe