zdjecia rodzinne

Zapiekanka warzywna z kiełbasą i sosem serowo-cebulowym


Składniki:

1 por
2-3 cebule
2-3 średnie marchewki
500 g kiełbasy, np. śląskiej
8 średnich ziemniaków
450 g mrożonego kalafiora
450 g mrożonych brokułów
450 g mrożonej fasolki szparagowej
2-3 ząbki czosnku
Sos serowo-cebulowy Tarsmak

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i pokroić w plastry .W dużym garnku zagotować wodę i ją posolić. Wrzucić ziemniaki i mrożone warzywa. Pogotować 2-3 minuty. Kiełbasę lekko podsmażyć. Obraną cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć, dodać przeciśnięty czosnek i pokrojonego pora oraz marchewkę. Podsmażać wszystko przez 1,5-2 minuty. Warzywa odcedzić i wymieszać z tymi z patelni. Przełożyć do dużego, natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Po upieczeniu podawać z Sosem serowo-cebulowym Tarsmak.

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku