zdjecia rodzinne

Zapiekanka warzywna z kiełbasą i sosem serowo-cebulowym


Składniki:

1 por
2-3 cebule
2-3 średnie marchewki
500 g kiełbasy, np. śląskiej
8 średnich ziemniaków
450 g mrożonego kalafiora
450 g mrożonych brokułów
450 g mrożonej fasolki szparagowej
2-3 ząbki czosnku
Sos serowo-cebulowy Tarsmak

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i pokroić w plastry .W dużym garnku zagotować wodę i ją posolić. Wrzucić ziemniaki i mrożone warzywa. Pogotować 2-3 minuty. Kiełbasę lekko podsmażyć. Obraną cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć, dodać przeciśnięty czosnek i pokrojonego pora oraz marchewkę. Podsmażać wszystko przez 1,5-2 minuty. Warzywa odcedzić i wymieszać z tymi z patelni. Przełożyć do dużego, natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Po upieczeniu podawać z Sosem serowo-cebulowym Tarsmak.

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory