zdjecia rodzinne

Szaszłyki z tuńczykiem


Składniki:

Składniki na 4 osoby:
- 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
- 50 g startego parmezanu
- 2 jajka
- ok 200 g bułki tartej
- 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
- 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
- natka pietruszki
- oregano, sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.


Kategorie: rybywegetariańskiewłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska