zdjecia rodzinne

Szaszłyki z tuńczykiem


Składniki:

Składniki na 4 osoby:
- 3 puszki tuńczyka w sosie własnym Callipo 160 g
- 50 g startego parmezanu
- 2 jajka
- ok 200 g bułki tartej
- 8 zielonych oliwek bez pestek Serpis
- 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
- natka pietruszki
- oregano, sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.


Kategorie: rybywegetariańskiewłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku