zdjecia rodzinne

Króli w majeranku i cebuli


Składniki:

1 tuszka królika
3 łyżki majeranku
3 cebule
sól
pieprz
1 ząbek czosnku
1/2 szklanki białego wina
oliwa
1/2 szklanki bulionu

Wykonanie:

1 . Mięso oczyszczamy , myjemy i osuszamy . Dzielimy na porcje . Cebule obieramy , kroimy w piórka .
2 . Majeranek mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i 3 łyżkami oliwy . Marynatą nacieramy mięso , odstawiamy na około 2 godzin do lodówki .
3 . Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego . Skrapiamy oliwą , podlewamy winem , doprawiamy . Dusimy , dodajemy bulion i cebulę . Pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni C .

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Lazania z mięsem

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej