zdjecia rodzinne

Króli w majeranku i cebuli


Składniki:

1 tuszka królika
3 łyżki majeranku
3 cebule
sól
pieprz
1 ząbek czosnku
1/2 szklanki białego wina
oliwa
1/2 szklanki bulionu

Wykonanie:

1 . Mięso oczyszczamy , myjemy i osuszamy . Dzielimy na porcje . Cebule obieramy , kroimy w piórka .
2 . Majeranek mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i 3 łyżkami oliwy . Marynatą nacieramy mięso , odstawiamy na około 2 godzin do lodówki .
3 . Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego . Skrapiamy oliwą , podlewamy winem , doprawiamy . Dusimy , dodajemy bulion i cebulę . Pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 190 stopni C .

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy