zdjecia rodzinne

Penne z dorszem


Składniki:

Składniki dla 4 osób:

• 350g makaronu penne rigate Arrighi
• 250g pomidorków cherry
• kilka filecików anchois
• 5 łyżek oliwy extra vergine Olitalia
• 2 małe ząbki czosnku
• posiekana natka pietruszki
• 100 ml białego wina
• 200 g dorsza ( filet)
• 2 łyżeczki kaparów Ponti
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Na dużej patelni zeszklij posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj anchois cały czas mieszając. Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś mieszając ok 4 minut. Następnie, gdy lekko puszczą sok, dodaj pokrojonego w kosteczki dorsza. Dolej do sosu wina, dopraw solą i pieprzem. Na samym końcu, jak ryba już będzie gotowa, dodaj natkę pietruszki. Dodaj do sosu odcedzony makaron, wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: rybyowoce morza

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą