zdjecia rodzinne

Penne z dorszem


Składniki:

Składniki dla 4 osób:

• 350g makaronu penne rigate Arrighi
• 250g pomidorków cherry
• kilka filecików anchois
• 5 łyżek oliwy extra vergine Olitalia
• 2 małe ząbki czosnku
• posiekana natka pietruszki
• 100 ml białego wina
• 200 g dorsza ( filet)
• 2 łyżeczki kaparów Ponti
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Na dużej patelni zeszklij posiekany czosnek na oliwie z oliwek, dodaj anchois cały czas mieszając. Następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidorki i duś mieszając ok 4 minut. Następnie, gdy lekko puszczą sok, dodaj pokrojonego w kosteczki dorsza. Dolej do sosu wina, dopraw solą i pieprzem. Na samym końcu, jak ryba już będzie gotowa, dodaj natkę pietruszki. Dodaj do sosu odcedzony makaron, wymieszaj dokładnie i podawaj od razu.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: rybyowoce morza

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Bitki

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa