zdjecia rodzinne

Roszpunka z wędzoną rybą


Składniki:

10 dag wędzonego pstrąga
5 garści roszpunki
1 słodki grejpfrut
1 mała czerwona cebula
10 pomidorków koktajlowych
sok z 1 mandarynki
1 łyżka prażonych ziaren słonecznika'
kilka płatków parmezanu
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
liście mięty

Wykonanie:

1 . Rybę dzielimy na kawałki . Cebulę obieramy i kroimy w krążki . Grejpfruta obieramy i dzielimy na cząstki , błony usuwamy . Pomidory kroimy na ćwiartki .
2 . Umytą i osuszoną roszpunkę rozkładamy na talerzach . Na to kładziemy rybę , grejpfruta , cebulę , pomidory oraz płatki parmezanu .
3 . Sałatkę oprószamy solą i pieprzem . Skrapiamy oliwą wymieszaną z sokiem z mandarynki . Posypujemy słonecznikiem i dekorujemy miętą .

Kategorie: rybysałatki i surówkipolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: