zdjecia rodzinne

Muffinki Brownies


Składniki:

Składniki na 4 porcje:
MUFFINY:
20 dag ciemnej czekolady Toblerone + 35 g batonika Daim do nadziania
10 dag miękkiego masła
4 jajka
10 dag drobnego cukru pudru
3 łyżki mąki
MUS:
karmelowy batonik Daim 56 g
5 dag serka mascarpone
5 dag kremowego serka typu Philadelphia

Wykonanie:

Rozkrusz czekoladę Toblerone i stop w kąpieli wodnej, ucierając z masłem. Jajka zmiksuj z cukrem na puch, delikatnie połącz z przesianą mąką i ostudzoną masą czekoladową. Blachę do muffinek wyłóż papilotkami. Napełnij je do połowy ciastem, do każdej włóż fragmenty pokruszonego wcześniej batonika Daim i dopełnij ciastem do 3/4 wysokości papilotek. Piecz 15 min w piekarniku rozgrzanym wcześniej do temp. 220°C. Przygotuj mus: pokruszony batonik Daim stop w kąpieli wodnej. Oba serki utrzyj dokładnie ze sobą, a następnie zmiksuje z ostudzoną masą karmelowo-czekoladową z batonika Daim. Mus przełóż do szprycy z gwiaździstą końcówką i wyciśnij na ostudzone muffiny.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza