zdjecia rodzinne

Sos do mięs


Składniki:

sok wyciśnięty z 1 cytryny
1 mała cebula
1 szklanka śmietany
sól
1 pęczek natki pietruszki
1 pęczek szczypiorku
4 jajka ugotowane na twardo
starty chrzan do smaku

Wykonanie:

1 . Żółtka oddzielić od białek . Natkę pietruszki i szczypiorek starannie opłukać , osuszyć i drobno posiekać . Cebulę obrać i razem z białkami pociąć w małą kostkę .
2 . Żółtka przełożyć do miseczki i utrzeć z sokiem z cytryny na jednolitą masę . Następnie dodać śmietanę , natkę pietruszki , szczypiorek , cebulę oraz białka .
3 . Wszystkie składniki starannie wymieszać , Na końcu całość doprawić do smaku solą oraz startym chrzanem .

Kategorie: przekąskipolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Pasztet z indyka

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska