zdjecia rodzinne

Makaron z pomidorami suszonymi, oliwkami i mozarella


Składniki:

300 g makaronu razowego żytniego
100 g mozzarelli
50 g suszonej żurawiny
łyżka oliwy
2 ząbki czosnku
80 g pokrojonych wydrylowanych zielonych oliwek
100 g pokrojonych suszonych pomidorów
kilka listków bazylii do dekoracji

Wykonanie:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie pomidory, oliwki i żurawinę. Wszystko smażyć ok. 5 minut, dodać odcedzony makaron i dokładnie wymieszać.
Przełożyć na talerze, posypać tartym serem i udekorować bazylią.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza