zdjecia rodzinne

Spaghetti z kiełbasą w sosie pomidorowym


Składniki:

1 łyżeczka suszonego oregano
2 łyżki białego octu winnego Ponti
2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
300 g makaronu spaghetti de Cecco
200 g kiełbasy śląskiej
2 puszki krojonych pomidorów z czosnkiem Valfrutta
suszona bazylia
1 biała cebula
sól i pieprz

Wykonanie:

Makaron De Cecco gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek, aby makaron się nie kleił. W międzyczasie na patelni na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy oregano, bazylię i dodajemy ocet winny Ponti. Następnie wlewamy dwie puszki krojonych pomidorów z czosnkiem i całość doprowadzamy do wrzenia. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę śląską i cebulę. Dodajemy kiełbasę do przygotowanego sosu pomidorowego i całość dusimy 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i dekorujemy listkiem bazylii.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: sosy i pastywłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci